Skilsmässa
råd och hjälp för dig som ska skiljas
 

Vanliga frågor om skilsmässa

 

 

 

Här samlar jag vanliga frågor om skilsmässa. Min kompetens rör sig mest kring det känslomässiga och psykologiska, men jag använder resurserna i mitt nätverk för att ta reda på svaret även i andra frågor. Har du själv en fråga? Fyll i frågeformuläret till höger, så hjälper jag dig gärna så gott jag kan!

 

Foto: Salvatore Vuono

 
Kategori:
Sortering:
   [ Sök i frågor/svar ]

Antal frågor/svar: 20

 
Hem  >  Juridik   
 
Hej Jag har valt att begära skilsmässa. Min fru äger med äktenskapsförord huset, men vi har självklart en hel del gemensamma ägodelar. Vi försöker att göra listor om vem som tar vad. Nu fick jag en pårigning av en vän som sa att jag under inga omständigheter skulle skriva mig på annan adress innan hela bodelningen är klar. Detta för att hustrun då kan vägra mig inträde till huset och att hämta mina saker. Stämmer detta? En fråga till som har med samma fråga att göra. Kan hon byta lås? Vad gäller då? Tacksam för svar...  (Antal visningar: 5156)
Kategorier: Juridik
Datum: 2013-09-04
  Kommentarer (4)
 
Kan tingsrätten neka oss att skilja oss? Om vi bägge är överens och vi har inga barn. Jag är svensk och han Egypt men ej svensk medborgare  (Antal visningar: 3137)
Kategorier: Juridik
Datum: 2012-04-08
  Kommentarer (7)
 
hej min fråga handlar det om en skilsmässa om en av parten vill skilja sig och har inte barn under 16 år men den ndr mvh hiwaa vill inte kan man skilja sig ändå? inga barn alls bara en part som vill skilja sig+ tack  (Antal visningar: 2958)
Kategorier: Juridik
Datum: 2011-04-17
  Kommentarer (3)
 
Hur fort går det att skiljas?  (Antal visningar: 5527)
Kategorier: Juridik
Datum: 2010-07-02
  Kommentarer (3)
 

Sida: 1
1 
 
    RSS för frågor/svar
 
 
 
Ny fråga
* = Obligatorisk uppgift.

Ditt namn

Din e-post

* Fråga  


* Ange bokstäverna/siffrorna i bilden

 

 
     
 
 
Senaste kommenterade frågor
 
     
 
 
Populäraste taggarna